Russafa reivindica el joc integrador veïnal i demana les instalacions esportives i culturals promeses

La recerca del Tresor al Manuel Granero i Matí Cultural a les Naus de Ribes.

Amb l’objectiu de reprendre amb força la reivindicació de les Naus de Ribes per a la dotació de serveis esportius i culturals al barri, la Plataforma per Russafa va unir el 22 de juny de 2013 un matí de visibilització de les Naus a la jornada de reivindicació d´espais oberts i públics per a gaudir del joc com a estratègia d’integració veïnal organitzada per gran part dels col·lectius, associacions AMPA i moviments socials del barri junt amb un grup d´estudiants de la Universitat de València, jornada que va tenir lloc al Parc Manuel Granero a partir de les 10:30h del matí fins trobar el plànol del “Tresor de Russafa”.

El matí cultural de visibilització va començar al mateix temps a l’exterior de Les Naus, en el mur de Filipines, per tal de reivindicar la necessitat d’aquestes infraestructures. Varem fer activitats variades: exposició d’art per en dur (gratuït), execució d´art de carrer als murs, intercanvi de llibres (porta els teus!), música, teatre…

Amb el plànol del “Tresor de Russafa”. La jornada acabarà descobrint les Naus de Ribes.

La manca d’infraestructures culturals i esportives a Russafa és evident, i des de 2005 la Plataforma ha fixat com a un dels seus objectius la rehabilitació i ús públic de les Naus amb dotacions esportives i culturals, junt a la dotació educativa coberta en part amb la construcció del col·legi al carrer Puerto Rico.

Després de la desestimació del Museu del Transport a 2008, i el compromís de consens entre el barri i l’Ajuntament per definir els usos de les Naus reforçat amb declaracions que comprometen usos esportius i culturals a 2009, a 2013 es reactiva el desenvolupament de la zona definida com a Unitat d’Execució A.4-1 del Parc Central.

Aquest projecte inclou la rehabilitació estructural de mes naus, però deixa sense definir la habilitació interior de les mateixes. És a dir, després de l’execució de les obres les Naus romandran tancades per no haver-se planificat l’ús ni definit els projectes de les instal·lacions.

Amb aquest horitzó, amb les Naus en bones condicions però inservibles dins un barri amb importants carències d’espais públics,

Considerem urgent que l’Ajuntament comence els tràmits escaients per tal de definir els usos de les naus, així com els projectes d’habilitació interior, per tal de que una vegada desenvolupada la UE A.4-1 (o alhora que aquesta s’executa segons el projecte actual) es mamprenga la construcció de les instal·lacions esportives i culturals públiques que el barri necessita.