Reformem l’institut del barri

ies_san_vicent_ferrer_fa_vint_anysDemanem reunir-nos amb la Consellera Mª José Catalá Verdet per acordar una planificació de reforma integral resolutiva de l’IES San Vicent Ferrer

L’actual Institut d’Educació Secundària Sant Vicent Ferrer va nàixer com a Institut de SegonEnsenyament Blasco Ibáñez en 1933. L’any 1939 rep el nom d´Institut Nacional d´EnsenyamentMitjà Sant Vicent Ferrer, exclusivament femení, i s’estableix a la casa-xalet de l´Asil de St. Joaquim, alcarrer Almirall Cadarso 24, al districte de l´Eixample, separat del barri per dos carrers.Entre 1966 i 1969, sense desplaçar les alumnes ni parar les classes, es construí l´edifici com avui elconeixem, al voltant de l´antic xalet, en forma d’U, quedant l´espai del xalet enderrocat com a patiescolar.

ies san vicent ferrer…”Però també en aquest cas es van manifestar els trets propis del ‘creixement dels anys 60’, per raó dela pressió aclaparadora de l’increment demogràfic escolar, una mudança tan ràpida, que certsvalors van quedar sacrificats en nom d’una pretesa ‘funcionalitat’, sense que els tècnics ministerialsarribessin a plantejar i resoldre en profunditat els problemes educatius”… (Del web de l’institut).

En 2010 es crea la Comissió d’Infraestructures del Consell Escolar i s’inicia així un peregrinarcomunicatiu entre diverses institucions, que recomanaven una reforma integral del centre, i laConselleria. Finalment aquesta acceptà i en va proposar una reforma escalonada.Allò es traduí en res, de manera que en 2013/2014 la Comissió reinicia els contactes i presenta a laConselleria una Proposta de Reforma (realitzada per un pare arquitecte de l’AMPA) que Conselleriadesestima tot comunicant que el centre sols necessita unes reparacions puntuals.Som conscients del moment que vivim, i que les inversions han de pensar-se i prioritzar-se. Per això,avalats per diversos informes, inclòs el de Bombers de la Ciutat de València, podem afirmar que lesactuacions ‘puntuals’ no resolen les necessitats reals de l’IES Sant Vicent Ferrer.

DEMANEM REUNIR-NOS AMBLA CONSELLERA Mª JOSÉ CATALÁ VERDETPER ACORDAR UNA PLANIFICACIÓ DE REFORMA INTEGRAL RESOLUTIVA.

Si hi esteu d’acord, signeu i col·laboreu amb la campanya.Juntes millorarem el barri! Ara us tornem a convidar per l’institut!

ASSEMBLEA PRO REFORMA DE L’INSTITUT SANT VICENT FERRER

Comissió Educativa Plataforma per Russafa