Mirant la ciutat i transformant el barri

Les II Trobades d’Hivern Cap a un barri cuidador comencen dijous, 12 de desembre, amb la sessió Mirant la ciutat i transformant el barri, en la qual es plantejaran els fonaments de debat dels pròxims dies.

En aquesta sessió hem programat dos continguts:

  • De la ciutat neoliberal a la ciutat cuidadora.
  • Les cures i el barri.

De la ciutat neoliberal a la ciutat cuidadora

Amb Gabriela Levato i Blanca Valdivia reflexionarem sobre les característiques de la ciutat neoliberal, i de com s’ha concebut i desenvolupat des d’una perspectiva capitalista i patriarcal, sense tindre en compte a les persones.

Es plantejarà la necessitat de crear espais adaptats a les diferents necessitats de les persones, oblidant la tendència imperant fins ara de fer que les persones s’adapten a les condicions de l’espai.

En definitiva, en les seues intervencions destaca la idea que és imprescindible posar a les persones en el centre, visibilitzant la diversitat d’experiències i necessitats, sense tractar d’homogeneïtzar els usos i activitats en l’espai urbà

Coneix a Gabriela Levato

Gabriela Levato és politòloga, formadora i activista.

Des dels seus començaments a l’Argentina desenvolupa la seua activitat al costat dels moviments socials, prioritzant la defensa dels drets humans, la denúncia de les polítiques neoliberals, la vulneració de drets bàsics i la privatització de la cosa pública.

Neoliberalisme, migracions, educació i dinàmiques socials alternatives al model actual són alguns dels àmbits en els quals treballa des de fa 15 anys, investigant, formant i reflexionant al costat dels col·lectius socials a través de desenes de trobades i conferències.

“Aprendre i reflexionar sobre com treballar les alternatives a les anomenades necròpolis és un imperatiu social.” Gabriela Levato.

Coneix a Blanca Valdivia

Blanca Valdivia és sociòloga i urbanista feminista.

Nascuda i criada a Móstoles (Madrid), envoltada de cotxes i asfalt però estimulada per una mare lluitadora i feminista, va estudiar sociologia en la Universitat Complutense de Madrid.

En 2007 es trasllada a Barcelona per a estudiar el màster Gestió i Valoració Urbana en la ETSAB i més tard comença el doctorat en el mateix programa amb la tesi El gènere de l’espai: Qualitat de vida urbana des d’una perspectiva feminista.

Des del 2009 forma part de Col·lectiu Punt 6, una cooperativa de dones arquitectes i urbanistes el treball de les quals, des de la humilitat i les cures, se centra en fomentar l’equitat de gènere interseccional, la sostenibilitat, la participació comunitària i l’economia solidària en l’urbanisme.

“La ciutat cuidadora no t’emmalalteix ni t’enverina, és segura, desenvolupa una xarxa de transport públic accessible, afavoreix l’accés a un habitatge digne i permet espais públics de participació política”, Blanca Valdivia.

Tens el programa sencer en aquest enllaç.

Etiquetas:, , ,