Experiències de barri, exemples en marxa

La segona sesió de les II Trobades d’Hivern Cap a un barri cuidador de divendres, 13 de desembre està dedicada a presentar diferents  experiències de barris cuidadors que ja s’estàn desenvolupant a València i a Madrid.

Experiències de barri

En Experiències de barri participen companys i companyes de dues iniciatives de cura a la ciutat:

  • A3Calles, de Vallecas (Madrid).
  • Projecte A més comunitat menys soledat, connectant San Isidro, un dels barris de la perifèria de València.
Coneix A3Calles

A3Calles és una cooperativa de cures de proximitat de Vallecas, gestionada per i per a famílies que necessiten atenció, cures i serveis en la llar. Naix amb l’objectiu de cobrir el dret de tota persona a cuidar i ser cuidada en entorns de proximitat, per a millorar la seua qualitat de vida des d’un sentit ètic i cooperatiu.

Des d’aquesta perspectiva fomenten iniciatives productives d’arrelament social, generadores de riquesa no especulativa i d’ocupació estable de proximitat, sostenible social, econòmica i mediambientalment.

D’aquesta manera es pretén facilitar un servei de qualitat, proximitat i confiança, amb preu just i condicions de treball dignes per a les persones cuidadores.

A més de reconéixer les cures, impulsa alternatives des de l’economia social i solidària.

Més informació en la seua pàgina web. També pots trobar-los en Facebook.

Coneix A més comunitat menys soledat, connectant San Isidro

Jose Antonio Gallego Peremarch i Marina Ibáñez Caballero presentaran el projecte A més comunitat menys soledat, connectant San Isidro, col·lectiu de salut comunitària de San Isidro (València).

Aquesta iniciativa, impulsada des de Ciutat Educadora. Fundació Les Naus, recull una xarxa d’energies de diferents col·lectius del barri de San Isidro de València, orientades a l’acompanyament per a les persones soles, majors i no tan majors.

Aquest projecte té com a objectius:

  • Detectar casos de soledat no desitjada de les persones majors a San Isidro.
  • Crear una xarxa comunitària de detecció de la soledat no desitjada.
  • Fomentar i difondre aquelles activitats que ja existeixen i puguen crear xarxa entre les persones majors que es troben en situació de soledat no desitjada.
  • Crear i consolidar espais de trobada per a la gent del barri, com a comerços, places del barri i associacions, entre altres.

Diàleg: la comunitat i les institucions

Després de les experiències, en la ponència Diàleg: la comunitat i les institucions parlarem de la necessària coordinació i col·laboració entre la ciutadania i les institucions, de com es poden establir i consolidar llaços entre tots dos per a contribuir a la salut pública, des de diferents perspectives, a càrrec de Rocío Zuriaga Carda.

Coneix a Rocío Zurriaga Carda

Rocío Zurriaga Carda és metgessa de Salut Pública del Centre de Salut Pública de València, amb una àmplia experiència en la promoció de la salut.

Pots seguir a Rocío en Twitter.

Tens el programa sencer en aquest enllaç.

Etiquetas:, , ,